۱۰ مراقبت سالیانه که زنان برای سلامتی خود باید انجام دهند

مبتلا شدن به سرطان یا پوکی استخوان همیشه سرزده نیست، گاهی اوقات با آزمایشاتی می‌توانیم از آن‌ها پیشگیری کنیم.

زنان با توجه به دوران بارداری، شیردهی و عوامل اقتصادی و تبعیض‌های جنسیتی بیش از مردان در معرض خطرهای پزشکی و سلامت هستند. زنان در جامعه امروزی می‌توانند با آزمایش‌هایی خطرهای موجود را شناسایی کنند و یا از آن‌ها پیشگیری کنند و یا بتوانند درمان را از مراحل اولیه بیماری پیش بگیرند. 

۱. غربالگری فشار خون

شما باید هر سال یک بار فشار خون خود را بررسی کنید. این کار را از ۲۰ سالگی شروع کنید گرچه ممکن است به نظر شما زود باشد. عوامل مختلفی در فشار خون ما موثر هستند. چاقی افراد را در معرض فشار خون بالا قرار می‌دهد و به همین علت کاهش وزن و قرار گرفتن در دایره تناسب وزن اهمیت زیادی دارد.

۲. بررسی کلسترول

یکی از ابزارهای مهم برای خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی بررسی کلسترول است. اگر ۲۰ سال سن و یا بیشتر دارید باید حداقل چند سال یک بار این بررسی را انجام دهید. کلسترول شما در حالت ایده‌آل باید کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد. در این حالت باید علاوه بر ورزش به تغذیه خود توجه کنید و طبق نظر پزشک برای آزمایش کلسترول برنامه‌ریزی کنید.

۳. پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر برای زنان یکی از مهم‌ترین مراقبت‌ها به شمار می‌رود. با نمونه‌برداری در مطب‌ها به سادگی قابل انجام دادن است و سلول‌های دهانه رحم را آزمایش می‌کنند. این آزمایش نشان می‌دهد که شرایط شما در زمینه سلول‌های سرطانی رحم چگونه است.

۴- ماموگرافی

ماموگرافی منظم یکی از راه‌های حفاظت از سرطان پستان است. مدت‌هاست که بر سر تکرار آن در چه فواصلی صحبت می‌شود. بهترین راه برا اساس نظر پزشک با توجه به معاینه پستان و سابقه ژنتیکی است. با توجه به افزایش سن، خطر ابتلا به سزطان پستان افزایش پیدا می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود زنان بالاتر از ۵۰ سال هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. انجمن سرطان امریکا می‌گویند زنان باید از ۴۵ سالگی غربالگری سالانه را آغاز کنند و پس از ۵۵ سالگی می‌توانند این کار را به دو سال یک بار کاهش دهند.

۵. غربالگری تراکم استخوان

زنان باید در ۶۵ سالگی از نظر پوکی استخوان با آزمایش تراکم استخوان معاینه شوند. افراد مبتلا به عوامل خطر پوکی استخوان، شکستگی‌ها یا کمبود وزن باید زودتر از سایر زنان مورد معاینه قرار گیرند. برای این آزمایش شما روی یک میز قرار می‌گیرید و دستگاه اشعه ایکس با دوز پایین تصاوید استخوان‌های شما را ضبط می‌کنند. فراوانی این غربالگری با توجه به تراکم استخوان و سایر عوامل خطر متفاوت است.

۶. آزمایش قند خون

با شروع سنین ۴۵ سالگی ، زنان باید هر سه سال یکبار آزمایش قند خون را انجام دهند تا دیابت آنان یا پیشگیری از دیابت بررسی شود. دامنه آزمایش‌هاای طبیعی می تواند متغیر باشد. اما اگر چاق هستید، یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، یا از نژاد یا قومی هستید که  در معرض خطر خاصی قرار دارد، ممکن است بخواهید زودتر شروع کنید و بیشتر اوقات آزمایش دهید. پزشک شما می تواند در تنظیم این غربالگری به شما کمک کند.

۷. غربالگری سرطان روده بزرگ

غربالگری سرطان روده بزرگ می‌تواند در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود. این کار بهتر است از ۵۰ سالگی آغاز شود. اگر مشکلی وجود نداشته باشد این کار ۱۰ سال یک بار انجام می‌شود. در این غربالگری یک لوله و دوربین روشن شده در مقعد برای معاینه روده بزرگ یا یک کولونوسکوپی در داخل مقعد وارد می‌شوند و یک لوله طولانی تر کل روده بزرگ را معاینه می کند.

۸- شرایط توده بدنی

از ۱۸ سالگی بزرگسالان باید برای چاقی و توده‌های بدن مورد بررسی قرار گیرند. برای این کار نیاز به محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) است. شاخص توده بدن نشانگر چاق بودن یا چاق نبودن شما است. این پارامتر مهم در خطر ابتلا به مشکلاتی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی موثر است.

۹. معاینه پوست

زنان هر ماه باید پوست خود را در خانه معاینه کنند. با دقت پوست خود را بازرسی کنید و به دنبال خال‌های جدید یا تغییر در خال‌های موجود باشید که می‌تواند نشانه اولیه سرطان پوست باشد. اگر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستید و یا سابقه خانوادگی آن را دارید با پزشک متخصص پوست صحبت کنید که چند وقت یک بار معاینه حضوری داشته باشید.

۱۰. بررسی دندانپزشکی

سلامتی دندان برای همه زنان بالغ دو سال یک بار است. معاینه منظم دندانپزشکی، شامل تمیز کردن و معاینه دندان‌ها است. اشعه ایکس می‌تواند علائم پوسیدگی و هرگونه مشکل دیگر را مشاهده کند.

از آنجا که این آزمایشات پیشگیرانه تلقی می‌شوند، بسیاری از بیمه‌ها آنها را پوشش می‌دهند. این آزمایش‌ها در برخی موارد گران هستند و بهتر است شرایط آن‌ها را از بیمه‌گزار خود به دقت جویا شوید.

کمک آنلاین به رومیکا

ریال